Pioners i caravel·les


Pioners i caravel·lesEls Pioners i les Caravel·les

(de 14 a 17 anys) 

 

Els Pioners i les Caravel·les Els Pioners i les Caravel·les som uns joves que, com el nostre crit indica, estem Sempre a Punt! Sempre a Punt per ajudar al pròxim, fer pinya amb els companys, divertir-nos i treballar plegats per aconseguir tot allò que ens proposem. En aquesta etapa aprenem a fer-nos responsables dels altres i de nosaltres mateixos tot fent que la companyonia, el respecte per la natura i el servei siguin quelcom més que paraules i esdevinguin fets. En definitiva volem que l'escoltisme formi part de la nostra vida i la nostra manera de fer les coses. És per això que tenim uns continguts diferenciats en 3 etapes o insígnies:
  • 1r any: Integraci ó i participació
  • 2n any:Servei;
  • 3r any: Animació i coordinació del grup

Tots els Pioners/Caravel·les formem la unitat i som nosaltres mateixos, i no els monitors, qui portem la branca endavant. Sovint treballem en equips per tal d’organitzar-nos millor: Des de preparar les activitats dels dissabtes i les excursions dels caps de setmana fins a pensar les activitats (que denominem extrajobs) per tal d’aconseguir diners i subvencionar la ruta de l’estiu.  Sense dubte, però, mai oblidem el servei a la societat fent la nostra empresa durant l’any. Acabem el curs amb l'aventura de Ruta: una travessa per la muntanya que dura uns 14 dies.

Ens identifiquem per la camisa de color vermell i el fulard del Grup Escolta Xaloc (groc amb rivet verd). Portem cosit l’escut de l’agrupament a la màniga dreta; i la insígnia (depenent de l’etapa) a la màniga esquerra.

Els Pioners i les Caravel·les