Róvers


RóversEls róvers

(de 17 a 22 anys)

 

Els róvers Els róvers som els escoltes més grans de l’agrupament. Dins d’aquesta etapa complim  la majoria d’edat, els divuit anys, i aquest fet simbòlic ens fa emprendre les situacions amb seny i responsabilitat. Ja no tenim monitors i la figura que ens acompanya en la nostra última etapa és el conseller; Ell ens ajuda a interpretar i actuar en determinats moments; És un company més. El nostre lema és Servim! i, com la pròpia expressió indica, servim a tots aquell que ho necessitin dins el nostre petit i proper món, és d’aquesta manera com des del sentit escolta aportem el nostre petit gra de sorra a la societat. Sovint aquestes tasques d’ajuda i servei van adreçades al propi agrupament, per tal que els més petits, els castors, les llúdrigues, les daines..., puguin créixer igual que ho vam fer nosaltres. Arribat el moment que el Kraal de Monitors necessita la nostra ajuda, entrem a formar part de l’equip i, en definitiva, del servei que també estan fent l’equip de monitors: educar en l’escoltisme.

 

Els Róvers, diferenciats per anys de naixement, ens agrupem perclans. Estructuralment, tenim dos etapes: Una primera encarada al coneixement del propi grup i dels membres del clan. I la segona, més adreçada al servei. És només quan els róvers d’un mateix clan ens coneixem, ens respectem i ens sentim formar part de l’equip, quan llavors podrem passar a desenvolupar el nostre servei.

 

Ens identifiquem per la camisa de color caqui i el fulard del Grup Escolta Xaloc (groc amb rivet verd). Portem cosit l’escut de l’agrupament a la màniga dreta; i la insígnia róver (arbre invertit verd) a la màniga esquerra.
 
Els róvers