Grup Escolta Xaloc


Què és el G.E. Xaloc?

Qui som?

El Grup Escolta Xaloc va ser fundat l’any 1972, quan el germà marista Felip Gallifa i Maqueda (1950-2006) va decidir fer una travessa pels Pirineus amb un grup d’alumnes del Col·legi Maristes Sabadell. A partir d’aquí s’engegà el projecte que, fins a dia d’avui, té el seu fonament en educar i transmet valors per tal que els infants i joves puguin créixer amb empenta i autonomia dins la nostra societat.

L’any 1977 va adherir-se al CMS(Centre Marista eScolta) juntament amb 8 agrupaments més d’arreu de Catalunya. Amb ells compartirem el mateix projecte educatiu que té com a base l’estil metodològic propi de l’escoltisme d’en Baden Powell, i la manera de fer marista.

Amb la desaparició del col·legi Maristes Sabadell l’any 2008, el Grup Escolta Xaloc, va passar a formar part dels 140 caus que constitueixen Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) adjuntant-nos a la seva proposta educativa. Som un dels 15 agrupaments que formem part de la demarcació Vallès/Maresme. L’any 2009 el G. E. Xaloc va traslladar-se als locals de la Parròquia de la Santíssima Trinitat per continuar la nostra tasca.

El G.E.Xaloc és, a dia d’avui, l’únic agrupament escolta de la nostra ciutat. Per aquesta raó, i pensant amb tots els escoltes i famílies que el composen, sentim el compromís i l’obligació de fer la nostra tasca amb major responsabilitat. Com a entitat sense afany de lucre, trobem en els infants i joves el motor i l’energia suficient per seguir endavant any rere any.

Què fem?

Al Grup Escolta Xaloc ens dividim per branques o grups d’edat. Cada branca funciona amb la seva pròpia metodologia i activitats. Malgrat tot, hi ha activitats com els campaments d’estiu, marxa a Montserrat, sortida de Nadal, trobada de pares i mares..., on participem tot l’agrupament.

En tot el que fem cerquem que els escoltes s’ho passin bé tot aprenent coses interessants que els ajudaran a créixer com a persones. El respecte al medi natural i el valor de sentir-se formar part d’un grup són els dos eixos principals que, com si fossin els nostres peus, ens portaran allà on ens proposem arribar.

T’animem a que visitis les diferents branques i els seus espais dins de la nostra web! Endavant!

Riu Amunt!
Tant com Puc! 
Sempre a Punt! 
Servim!

Grup  Escolta Xaloc

            Grup Escolta Xaloc
            C/ Zurbano, nº2 08201, Sabadell
            gexaloc@gmail.com