Història

Scouting since 1907

El Grup Escolta Xaloc va ser fundat l’any 1972, quan el germà marista Felip Gallifa i Maqueda (1950-2006) va decidir fer una travessa pels Pirineus amb un grup d’alumnes del Col·legi Maristes Sabadell. A partir d’aquí s’engegà el projecte que, fins avui dia, té el seu fonament en educar i transmetre valors per tal que els infants i joves puguin créixer amb empenta i autonomia dins la nostra societat.

L’any 1977 va adherir-se al CMS (Centre Marista Escolta) juntament amb 8 agrupaments més d’arreu de Catalunya. Amb ells compartíem el mateix projecte educatiu que té com a base l’estil metodològic propi de l’escoltisme d’en Baden Powell, i la manera de fer marista.

Amb la desaparició del col·legi Maristes Sabadell l’any 2008, el Grup Escolta Xaloc, va passar a formar part dels 140 caus que constitueixen Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) adjuntant-nos a la seva proposta educativa. Som un dels 15 agrupaments que formem part de la demarcació Vallès/Maresme. L’any 2009 el G.E Xaloc va traslladar-se als locals de la Parròquia de la Santíssima Trinitat per continuar la nostra tasca.

El G.E Xaloc celebrà el seu 45è aniversari el passat 2017. Per aquesta raó, i pensant amb tots els escoltes i famílies que el componen, sentim el compromís i l’obligació de fer la nostra tasca amb major responsabilitat. Com a entitat sense afany de lucre, trobem en els infants i joves el motor i l’energia suficient per seguir endavant any rere any.

La majoria dels escoltes provenen de l’antiga escola Maristes Sabadell, ja que érem el cau propi d’allà, malgrat això, cada vegada està creixent més el nombre de nens que provenen d’escoles i municipis diferents. Això és degut al fet que hem necessitat obrir-nos al barri i a tota la ciutat per tal de difondre la nostra tasca i, progressivament, anar fent-nos un lloc més gran dins de Sabadell.

El G.E.Xaloc és, avui dia, l’únic agrupament escolta de la nostra ciutat. Per aquesta raó, i pensant amb tots els escoltes i famílies que el componen, sentim el compromís i l’obligació de fer la nostra tasca amb major responsabilitat. Com a entitat sense afany de lucre, trobem en els infants i joves el motor i l’energia suficient per seguir endavant any rere any.

El cau que porto al cor