Pioners i Caravel·les

Edats

De 14 a 17 anys (3r i 4t d’ESO i 1r de batxillerat/cicles); entenent que s’inicia el curs escolar en un dels cursos indicats.

Camisa

De color vermella.

Crit

Sempre a punt!

Salutació

Dits índex, del cor i anular de la mà dreta estirats junts. El dit gros aguanta el petit.

L’etapa de Pioners i Caravel·les està formada per adolescents que s’enfronten a tots els reptes que aquesta etapa suposa, com són els canvis ràpids tant físics com psicològics i la recerca d’una personalitat pròpia. Les activitats pròpies d’aquest grup estan orientades a formar persones adultes autònomes i crítiques, i també a respondre tots els dubtes que puguin sorgir d’aquests joves en creixement.

La unitat de Pioners i Caravel·les s’anomena UNITAT. Aquesta està formada per nois i noies de 14 a 17 anys així com del mateix Kraal d’unitat. Es tracta del grup gran de la branca. La Tropa es divideix en petits grups per fer més operatiu i factible el treball. Cadascun d’aquests grups rep el nom d’EQUIP, al capdavant de les quals hi ha un/a CAP D’EQUIP.

Les ACTIVITATS típiques a la branca de Pioners i Caravel·les busquen conduir la creació d’una Unitat unida, el creixement personal dels participants i fer créixer el seu sentiment de servei. Aquestes són:

 • Empresa
  Aquesta activitat consisteix en un projecte que escullen, preparen i realitzen els pioners i caravel·les conjuntament enfocats a donar un servei, ja pot ser a algú extern o al mateix agrupament, però sempre sense ànim de lucre.
 • Especialitats
  Cada membre del grup, individualment o en parelles, prepara al llarg del curs una activitat pels seus companys amb l’objectiu de mostrar-los alguna cosa que sap fer i vol ensenyar al grup. Poden ser activitats molt diverses com tallers orientats a la muntanya, un hobby personal, esports, etc.
 • Extrajobs
  Aquests són activitats que tenen com a objectiu recaptar diners per l’activitat estrella d’aquesta etapa, la ruta d’estiu. Aquestes activitats també estan preparades pels joves del grup i normalment són les mateixes cada any: Venda de castanyes a la Castanyada, quinto nadalenc i venda de roses per Sant Jordi.
 • Ruta
  A diferència de les branques més petites de l’agrupament, els Pioners i Caravel·les a l’estiu marxen dues setmanes de ruta per la muntanya. Aquesta és una activitat molt especial, ja que els joves conviuen envoltats de natura i cooperant en tot moment, ja sigui a l’hora de cuinar, al muntar la tenda o al animar-se entre tots mentre caminen. A més, aquesta ruta és preparada també pels joves amb l’ajuda dels monitors. Durant el curs es divideixen per comitès i preparen tots els aspectes importants d’aquesta activitat (itinerari, menú, transport…).

 

Al Carnet del Pioner/Caravel·la hi ha explicada en detall aquesta etapa escolta i tot el que suposa ser part d’aquesta branca.

 

Sempre a punt!